Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Okategoriserad

Från mammutar till ballerinor

26 okt , 2013, 11.20 Marina Lindholm

 

Fredagshälsningar från St Petersburg! Idag märkte vi ganska snabbt att vi var fulla av konst – efter gårdagens Eremitagebesök blev vi ganska snabbt trötta, men trots det fick vi ut mycket av dagen.

Vi började med ett besök på Ryska museet, som låg i ett gammalt palats. Det var lite som en tidsresa i rysk konsthistoria då guiden berättade om de olika konstverken. Vi fick se allt från gamla ikoner till porträtt av olika tsarer och modern konst. Men det fanns också sådana tavlor som var så enkla att man inte ens förstod att det var konst.

 

 

 

 

 

 

 

Men alla rum, dekorationer, färger, former och arkitekturen var jättefin.

 

   

 

 

 

 

 

Sen var det igen dags för lunch på egen hand,en del provade lokala Koffeehouse medan andra sökte sig till alltid lika säkra McDonalds. Vädret var regnigt, kallt och blåsigt.

På naturhistoriska museet fanns det allt från uppstoppade hundar (obehagligt) till mammutar (tufft). Många hade väntat på att få se just mammutarna. Det var intressant att se hur stora vissa djur faktiskt är i verkligheten och också att se sådana djur som man aldrig sett förr! I hela lokalen luktade det dött och det gick kalla kårar längs ryggraden när man gick igenom insektavdelningen.

 

På kvällen såg vi baletten Svansjön. Slutet var lite förvirrande och annorlunda än vi hade väntat oss, men hela baletten var som att vara i en drömvärld och musiken var vacker.

Janina Hedström, Stina Henriksson, Linnea Holm, Tanja Hukkinen

Kalender

oktober 2013
M T O T F L S
« sep   Nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kommenteringen är stängd.