Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Okategoriserad

Maj för musiklärare

2 maj , 2011, 10.51 Marina Lindholm

 

Nu är den tid då skolornas musiklärare väljer sånger för vårfester och skolavslutningar och det är inget man gör i en handvändning. Sångerna och musiken skall passa in i en helhet, kanske ha ett tema, och dessutom vara anpassad efter den grupp elever man just då har till sitt förfogande. En sång låter ju olika beroende på om den framförs av ett rockband eller några sångare ackompanjerade på piano, blockflöjt och en sprucken ukulele.

Det gäller att gräva fram gammalt eller arrangera nytt, dela ut noter till höger och vänster, trycka in övningar i en redan välfylld kalender och sedan hoppas att resten går av bara farten. Jag skall ha  programmet för två skolor  klart i dag och väntar på inspiration. Lär nog få vänta länge, så det är väl bara att sätta igång…

I mars skall man vara snäll med alla stackars lärare som rättar studentexamensprov, nu gäller det att stryka musiklärarna medhårs. Trots att maj-månad är rena barnleken jämfört med december, så kan ni gärna ge alla mussalärare ni möter en uppmuntrande klapp på axeln. Det behöver de just nu!

2 kommentarer

  1. Mussalärarens syster skriver:

    Jag är mest intresserad av den spruckna ukulelen. Vi har nämligen inga sådana i Brändö, tror jag. Men ja, jag ska stryka medhårs, speciellt inom släkten.

    • Marina Lindholm skriver:

      i våra instrumentförråd i Grani hittas allt från färgade platsrör och ett valthorn som ser ut att ha blivit under ett S-tåg till en väsande tramporgel med andningsproblem. Ukulelen lånar jag dock inte ut.
      Som gammal i gamet skulle jag råda Er att stryka alla musiklärare medhårs, speciellt om det finns sådana i släkten,ja. Jag har hört berättas att speciellt musiklärar-mostrar har en ful ovana att (om de inte blir behandlade med silkesvantar i december och maj) köpa sådana instrument åt syskonbarnen som för en massa oljud även UTAN batterier. Och det är ett hårt öde för en småbarnsfamilj, det medger t o m en musikälskare som jag!

Kommenteringen är stängd.